Які десерти та солодкі подарунки прикрашають новорічний стіл в різних країнах світу?

Хрустке печиво, ароматні іриски, ніжні глазуровані десерти та асорті шоколадних цукерок з молочним, горіховим, цитрусовим, ванільним смаком. Коли потрібно купити солодкий подарунок на Новий рік – подарункові набори Shokopack поза конкуренцією!

Святкова упаковка і мікс кондитерських виробів знаменитих фірм України ROSHEN, Конті, Стимул, Lukas – ось рецепт ідеального солодкого подарунка, в якому кожен знайде улюблені ласощі.

Навіть не потрібно вигадувати особливих десертів на новорічний або різдвяний стіл. Подарунковий набір Шокопак – готове рішення для солодкого завершення свята. Розклали солодкий подарунок по вазочках і краса!

А на той випадок, якщо ви небайдужі до випічки та незвичайного святкового частування, ми підготували цю статтю. З неї ви дізнаєтеся, які солодощі прикрашають новорічні столи в різних країнах світу.

Читайте до кінця, надихайтеся на нові кулінарні шедеври, замовляйте солодкі подарунки Shokopack і будьте щасливі!

Кутя, узвар і кіфликі

Почнемо з традиційних солодких страв України – класичних і запозичених у сусідів. Перша обов'язкова страва на столі у Святвечір, Хрещення, Різдво – кутя. За основу береться будь-який злак – пшоно, рис, пшениця. У готову кашу додають обов'язково мед і мак, за бажанням – сухофрукти, цукати, родзинки, варення, узвар.

Кожен інгредієнт має особливе значення. Зерно символізує життя, мед – міцне здоров'я, мак – достаток. Того, хто з'їсть три ложки куті до початка вечері, бідність і хвороби будуть цілий рік обходити стороною.

Узвар варять з сушених абрикос, слив, вишні, груш, винограду з невеликим додаванням цукру. П'ють, як компот, і заливають кутю, щоб прибрати її надто велику солодкість.

В солодкий подарунок Shokopack формату Оптимальний і Преміум для цієї ж мети ми кладемо упаковку соку Джаффа 200 грамів. Діти дуже задоволені!

Кіфликі знайомі не всім. Це закарпатське різдвяне печиво у формі підкови. Начинка – волоський горіх, прикраса – цукрова пудра. Назву випічки і рецепт ми отримали у спадок від Австро-Угорської імперії. Але, якщо говорити не кіфликі, а «пальчики», усі зрозуміють, про що йдеться.

Вишневе поліно Bûche de Noël та каліссони

Bûche de Noël – традиційний французький різдвяний торт. Його історія почалася в XII столітті, коли у Франції було заведено спалювати поліно з вишневого дерева. Вважалося, що попіл і тріски, які залишилися після обряду, круглий рік захищають будинок від блискавок і підступів диявола.

Поступово справжнє поліно стало смачним бісквітним тортом з масляним кремом. Від дерев'яного прадіда залишилася тільки форма, цукрова пудра, що символізує сніг, і червоні ягоди – вишня, малина, журавлина.

Каліссони – солодкі жувальні цукерки, які виготовляють в Екс-ан-Прованс. Традиційна прованська солодкість входить в список тринадцяти різдвяних десертів. Складається з тонкого тіста, запеченого з мигдальною масою і динними цукатами. У готовому вигляді – це цукерки у формі ромба з округленими кутами, вкриті цукровою глазур'ю. Каліссони в красивих коробочках – бажаний солодкий подарунок і за межами Франції.

Штоллен, лебкухен, штріцель

Штоллен – знаменитий німецький кекс. За задумом своєю формою і білосніжною присипкою з цукрової пудри штоллен повинен нагадувати немовля Христа, загорнуте в пелюшки.

Готують дріжджовий кекс за місяць до Різдва, щоб він повністю просочився ароматами начинки – сухофруктами, цитрусовими цукатами, марципаном, мигдалем.

Лебкухен – імбирно-медовий нюрнберзький пряник. З'явився на різдвяних столах Німеччини в кінці XV століття. Відрізняється від пряникових побратимів високим вмістом горіхової маси та майже повною відсутністю борошна.

Штріцель – здобний різдвяний рулет з дріжджового тіста та маковою, горіховою або яблучною начинкою. В Австрії та Баварії Штріцель у формі рулету називають звичним нам словом штрудель. Штрудель – смачний солодкий подарунок для всієї родини на Західній Україні. І не тільки під час свят.

Панеттоне

Італійський різдвяний кекс. Готують панеттоне з м'якого тіста на пшеничній заквасці без дріжджів. У тісто додають родзинки і зацукровані фрукти. Пропікають не до кінця.

Згідно з однією з версій, з'явився панеттоне, як солодкий подарунок від учня міланського пекаря коханій жінці. З 2013 року в Мілані проходить церемонія нагородження кращих панеттоне Італії.

Туррон

Традиційний різдвяний десерт в Італії. Туррон буває твердий і м'який. Має прямокутну або круглу форму. Складається з цукру, яєчного білка, меду, смажених горіхів. По суті – це знайома нам нуга.

Цукерки на основі нуги та карамелі доповнюють майже кожен солодкий подарунок Шокопак!

Купити солодкі подарунки в shokopack.ua – подарувати дітям і дорослим відмінний настрій в новорічні свята. А хто з позитивом увійде в новий рік, у того всі 12 місяців будуть в шоколаді.

Перевірено;)